FK Mladost ponovo nazivan OFK Titograd

Nogometni klub iz Podgorice koji je do sada nosio ime FK Mladost će od sljedeće sezone igrati pod starim imenom OFK Titograd, ime pod kojim je klub igrao iz 1961. godine do 1992. u crnogorskoj ligi kao i u jugoslavenskoj. Predsjednik kluba Vladan Vujović je objasnio novu promjenu imena podsjećajući nas na popularnost i energiju koja su stečena kad je prvi put, 1961. godine, klub odustao od originalnog imena Mladost kako bi se nazivao OFK Titograd.

TEMA: SPORT
21.3.2019. u 23:23

"Ne bih rekao da su promijenili, već vratili ime OFK Titograd koje je od negdje šezdesetih do '92./'93. godine krasilo naš klub. Dakle klub, kao što sam više puta pomenuo je osnovan '51. godine pod imenom Mladost: za tih 7/8 godina postojanja ili su odustali od takmičenja u toj crnogorskoj ligi ili su bili na zadnje mjesto. Poslije promjena imena kao da je došla nova energija i klub je uvijek bio prvak Crne Gore i ulazio u tu jaku drugu lige bivše Jugoslavije, pa da ne pričamo o tome da je taj klub iznjedrio toliko fenomenalnih igrača, dakle sve što u crnogorskom fudbalu vrijedi. [...] Nismo na pamet promijenili ime nego smo htjeli da izađemo iz nekih 35 imena "Mladost" na prostoru bivše Jugoslavije pa i van bivše Jugoslavije, i htjeli smo da budemo prepoznatljiviji i da vratimo naš prepoznatljiviji znak i ime i da pokušamo tom nekom novom energijom i samim tim imenom da krenemo neke nove bolje rezultate. [...] Moram da vam kažem da nismo tek tako odlučili na to od prvo, od prošle godine od 1. Juna kada sam preuzeo upravljanje fudbalskim klubom Mladost, sadašnjim OFK Titogradom, mi smo pokušali da malo testiramo javnost, da malo ispitujemo javno mnijenje. Uglavnom je to javno mnijenje pozitivno odragovalo na to, jako smo svi suptilno to radili i sama neka anketa koju smo sprovodili dala nam je za rezultat da je neki 77% podržalo vraćanje starog imena OFK Titograd, dakle i prostor bivše Jugoslavije je podržao OFK Titograd i sami dolazak gospodina Pamića za trenera je izazvao dosta veliku pažnju ne samo u Bosni i Hrvatskoj već i Srbiji, Sloveniji, pa naravno Crnoj Gori. Vidim po ogromnom interesovanju novinara van Crne Gore da smo skrenuli sad pažnju, makar imenom i dolaskom trenera Pamića, u pozitivnom pravcu." Vladan Vujović, predsjednik OFK Titograda


Zašto "Borba"?

Borba bile su dnevne novine koje su izlazile u nekadašnjoj Jugoslaviji od 1944. - 1991. Nakon raspada Jugoslavije novina je ukinuta a poduzeće privatizirano. Borba 2017 nastavlja njihov san iznoseći vijesti i mišljenja na tri različita jezika sa našeg područja kao i sa svih dijelova svijeta.


Prijava
Ili napravi svoj račun ovdje.
jugoslaven.com

© Zaštita autorskih prava Borba 2017

Kontakti

  • kontakti@borba2017.com
  • mediji@borba2017.com
  • pomoc@borba2017.com

Mediji

Vanjske veze