Zemljotres magnituda 5,4 u blizini Mostara

Nakon jutarnjih potresa u Albaniji pogođena je i Bosna i Hercegovina zemljotresom sa epicentrom 9 kilometara jugoistočno od Blagaja, tek ~15 kilometara od Mostara. Ovaj istočnohercegovački potres je samo jačinu manji od do sada najjačeg 20 kilometara od Tirane, u kojemu je prema trenutačnim potvrđenim podacima stradalo 6 osoba i povrijeđeno 340.

TEMA: HRONIKA
26.11.2019. u 11:50

Čitavo jutro se Balkan ljulja — osjetilo se u svim zemljama ovog prostora i odmah izvan njega. Naročito se i ovaj zadnji istočnohercegovački zemljotres osjetio u svim većim gradovima Bosne i Hercegovine, no za sreću prema dosadašnjim izvještajima nije bilo konkretnih materijalnih šteta. Zemljotres je zabrinuo sve građane koji su se odmah zaštitili izlazeći iz svojih domova i koji su nam svjedočili ovaj događaj.


Zašto "Borba"?

Borba bile su dnevne novine koje su izlazile u nekadašnjoj Jugoslaviji od 1944. - 1991. Nakon raspada Jugoslavije novina je ukinuta a poduzeće privatizirano. Borba 2017 nastavlja njihov san iznoseći vijesti i mišljenja na tri različita jezika sa našeg područja kao i sa svih dijelova svijeta.


Prijava
Ili napravi svoj račun ovdje.
jugoslaven.com

© Zaštita autorskih prava Borba 2017

Kontakti

  • kontakti@borba2017.com
  • mediji@borba2017.com
  • pomoc@borba2017.com

Mediji

Vanjske veze