Atentat u Francuskoj

Naoružani vozač ubijen u Francuskoj nakon pokušaj napada protiv policijskog kombija s auto-bombom. Francuske uprave govore o ovom događaju kao nesretni incident sigurnosti, no je ipak riječ o dobrovoljnom atentatu; svjedoci potvrđuju. Osim ovog općenitog opisa nemamo toliku sigurnost o ostalim detaljima atentata, koji su većinom stigli od svjedočnih priča. Jedan svjedok govori o mnogobrojnim zvukovima eksplozija nakon pucanja blizu jednog auta u dimu.

TEMA: HRONIKA
21.3.2019. u 23:24

Nije ovo prvi slučaj terorističkog napada u Francuskoj što se ove godine tiče. Od prošlog napada 2015. godine, kad su 130 osobe ubijene od IDIL-ovih pristalica, Francuska se nalazi u vanrednom stanju: u vrijeme zadnjih izbora policajac je pogođen metkom, pa još jednog je zaprijetio Alžirac sa čekićem na početku Juna. Još jednom se za malo nije dogodio nesretni slučaj, eksploziv u autu bio je dovoljan da raznese čitavo auto vodeći do prije spomenutog napada, tako potvrđuje i francuski ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb. On je također dodao kako je francuska policijska institucija ciljana od terorista već godinama. Čovjek pronađen u skoro eksplodiranom autu je, kaže ministar, imao 31 godina i bio je poznat francuskoj inteligenciji; umro je u atentatu. Mišljenje mnogih vodi do nezadovoljstvo o sigurnosnim mjerama cijele države i uzima u vidu novi sigurnosni zakon.


Zašto "Borba"?

Borba bile su dnevne novine koje su izlazile u nekadašnjoj Jugoslaviji od 1944. - 1991. Nakon raspada Jugoslavije novina je ukinuta a poduzeće privatizirano. Borba 2017 nastavlja njihov san iznoseći vijesti i mišljenja na tri različita jezika sa našeg područja kao i sa svih dijelova svijeta.


Prijava
Ili napravi svoj račun ovdje.
jugoslaven.com

© Zaštita autorskih prava Borba 2017

Kontakti

  • kontakti@borba2017.com
  • mediji@borba2017.com
  • pomoc@borba2017.com

Mediji

Vanjske veze